MVO

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen begint bij jezelf, om die reden gaan wij bewust om met het milieu. Niet alleen de directie, maar zeker ook het personeel van Brabant Culinair houden rekening met de richtlijnen van het MVO. Veel aanpassingen zijn eenvoudig op kleinschalig niveau in te voeren. Zo spreken we elkaar aan als er een lamp onnodig aan staat, of als er onzorgvuldig veel geprint wordt. Daarnaast zit er een tijdschakelaar op onze verwarming en wordt al ons afval gescheiden.

Medewerkers die binnen een straal van 5 kilometer wonen worden gemotiveerd om op de fiets naar het werk te komen. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor lichaam en geest, en dat zorgt uiteindelijk weer voor een laag ziekteverzuim.

Binnen Brabant Culinair werken allerlei mensen met verschillende achtergronden. Bijna de helft van onze medewerkers zijn op wat voor manier dan ook actief binnen het vrijwilligerswerk. Zo hebben we een jeugdwerker, iemand die kleding inzamelt voor een weeshuis in Roemeniƫ en iemand die activiteiten begeleid met kinderen met een beperking.

 

Een Duurzaam Assortiment

Maar MVO is uiteraard meer. Zo biedt Brabant Culinair naast het reguliere assortiment, steeds vaker ook een duurzaam assortiment aan. Een aantal fair-trade producten zoals PURO koffie en thee en Max Havelaar broodbeleg, behoren tot ons standaard assortiment. We blijven altijd op zoek naar pure, duurzame en gezonde producten. Naast duurzaamheid staan bij ons ook betrouwbaarheid en innovatie hoog in het vaandel. Tijdens het brainstorm- proces naar de creatieve invulling van uw catering, houden wij ook rekening met milieubewuste keuzes.

 

Biologisch en Streekproducten

Als Brabantse cateraar helpen wij graag locale initiatieven. Als echt Brabantse cateraar weten we natuurlijk maar al te goed wat ons mooie Brabant te bieden heeft. Onze chefs werken dan ook graag met de grote diversiteit aan streekproducten zoals lokaal gekweekte meerval of echte boeren geitenkaas.

Brabant Culinair staat voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen: Bij alle keuzes die we maken denken we aan het milieu, onze medemensen en onze relaties.

Terug